...


Tung andning som upphör.

En ung människas hand mot en åldrad sträv kind.

En kropp som aldrig mer blir varm.



Kavaj

Det var en gång en bortglömd kavaj som hängde på en krok.
Varje gång någon kom gående så sträckte den lite på ärmarna för att vara extra fin.

Men den förblev bortglömd.

Snowflake

En dag knackade en snöflinga på fönstret, han ville komma in för han tyckte det var så kallt ute.

Han såg att det lyste i mitt fönster när han föll ner från himlen, så han yrde upp igen, han ville inte lägga sig utanför dörren, inte nog med att det skulle bli kallt, folk skulle ju trampa på honom också.

Så jag öppnade fönstet, han klev in på fönsterbrädet, halkade, föll ned på elementet, smälte och dog )=

CV - Anders Dahlberg

Anders Dahlberg

CV

Mitt mål

 

Att få ökade och bestående erfarenheter inom skogsindustrin och goda minnen på vägen.

 

Det här är jag

 

Jag är en lugn, glad och positiv kille på 27 år som försöker se något positivt i motgångar, fick i scouterna lära mig att ”En god Scout möter svårigheter med gott humör”, tålamod har jag gott om, något som jag brukar säga beror på att vi hade en Commodore 64 med bandstation när jag var liten och inte ett Nintendo 8-bitars. Skillnaden mellan dem är att den ena laddar in spelen blixtsnabbt när den andra kan ta över tio minuter på sig. Jag gillar att skämta med folk och på så vis få dem gladare utan att för den skull vara konstant oallvarlig. Mina intressen är bl.a. jakt, foto och friluftsliv.


Arbetslivserfarenhet:

Jag har genom praktiken på det skogliga basåret jobbat med bla:

Holmen Skog (Bredbyn) – planering av upplägg, maskinvägar och basvägar när Eon breddade sina ledningar 2007

Örnskog – motormanuell röjning.

VMF Nord – Virkesmätning på lastbil, främst provtravsmätning.

Min Far har en skogsfastighet där jag gjort alla steg inom skogsbruket.

Sen har jag även jobbat inom sådant som inte är skogsrelaterat:

AQ Elkraft – Bl.a. tillverkat elskåp åt Mac Gregors fartygs- och hamnkranar.

Sanmina-SCI – Kretskortsmontör

Hägglunds – Diverse elartiklar till bandvagnar och stridsfordon.


Utbildning

 

2007 - 2010 Skogsmästare. Skinnskatteberg. Färdig Skogsmästare juni 2010.

2006 - 2007 Skogligt Basår. Stora Segerstad och värnamo naturbruksgymnasium i Värnamo.

1998 - 2001 Elprogrammet inriktning Elektronik på Parkskolan i Örnsköldsvik.

 

Språkkunskaper

 

Svenska – flytande

Engelska – flytande

Tyska – grundläggande kunskaper

 

Datakunskaper

 

Goda kunskaper i Word och Excel

Grundläggande kunskaper i ArcMap och ArcGIS.

 

Körkort

 

B-körkort

 

Referenser

 

Lämnas gärna på begäran.


Berättelsen om Prins Lage

Det var en gång en liten prinspojke. Det här var på den tiden när prinsar var vanliga. Den här prinsen levde sitt liv lyckligt med sin pappa Kungen och mamma Drottningen. Prinsen hade ett lättsamt liv, inte i lyx men heller ej i fattigdom. De bodde i Lilla Landet Lagom. Där hette kungen påpassligt nog Lage XL.

 

 

Kung Lage var en omtyckt regent som valde att vända andra kinden till. Han ville inte gärna stöta sig med befolkningen utan gillade att vara lite ”du” med sina undersåtar.  Men det fanns tillfällen då Lage XL påminde sin befolkning om han var kung i landet t.ex. när han höll på förlora i diskussioner med oliktänkande eller när han var på puben, hade slut på pengar och ville ha mer öl.

 

 

Prinspojken hette även han Lage. Han skulle bli den nya regenten; Kung Lage XXL.

 

 

Så det Lilla Landet Lagom var ett fint litet land där folk mådde bra och barnen var glada, folket var lyckligt, fåglarna kvittrade ljuvliga toner, molnen var lite extra fluffiga och korna åt och bajsade som aldrig förr. Lilla Landet lagom var sannerligen ett paradis.

 

 

Åren gick och plötsligt var Prinspojken Lage en ung charmerande prins med svällande muskler och välsansad mustasch. Det började bli dags för Prins Lage att finna sig en prinsessa.

 

 

En mörk regnig natt när folket låg och sov kom en hemsk varelse in i Lilla Landet Lagom. Den hade färdats långt och bakom sig lämnade den enbart missnöje och misär. På sin väg genom länder fick den olika namn och ett av dem var Lågkonjunktur.

 

 

Tokskallarna i landet började be till någon Gudrun i himlen. De visste inte vem den där Gudrun var. Det var någon som kände någon som kände någon, som hört av någon som inte kände någon alls men hade lyssnat över axeln på någon som sade att när de var små hade en jättestressad fantasilös pappa som var tvungen att bädda ner barnen så han fick titta på en fotbollsmatch i fred berättat en godnattsaga om någon Gudrun för dem. Någonting om någon Gudrun och den helige Anders på den högra sidan.

 

 

Hur som helst så var folk chockade, barnen grät, fåglarna höll näbben och korna visste inte om de skulle äta eller bajsa. Det var ju inte en jäkel som visste vad fanken Lågkonjunktur var. Vad betydde det? Hur skulle det gå med Lilla Landet Lagom?

 

 

Folk blev arbetslösa trots att nästan allihop var bönder. Den sluge statsekonomen Torgny som alltid varit missnöjd med Kung Lages styre såg nu sin chans och försnillade pengar så konungen fick två val: Antingen skulle hela landet gå i konkurs och konungen skulle hållas ansvarig för folkets lidande eller så skulle konungen, drottningen och prinsen gå i landsflykt och Torgny skulle med sina försnillade pengar styra upp landet igen.

 

 

Kung Lage valde efter noga omtanke att gå i landsflykt. De packade ihop sina grejer i en kärra och lämnade sitt land.

 

 

Kung Torgny fick dock vad han förtjänade. Hans statsekonom gjorde revolt, satte kung Torgny i fängelse. Sen tog näste regent - Kung Äggskalle med pepparkornsögonen - tog över Lilla Landet Lagom och körde ned det i botten. Det blev ett land där de rika blev rikare och de fattiga blev fattigare.

 

 

Kung Äggskalle med pepparkornsögonen tyckte det blev så dyrt med alla krossade glas på sitt stora slott så han genomförde till slut en massa skattesänkningar för att de vanliga människorna skulle få det bättre, men det var för sent. Klyftan var för stor mellan de rika och de fattiga.

 

 

Kung Lage, drottningen och Prinsen virrade genom länderna på jakt efter sin plats på jorden. Kungen fick en sjukdom och gick bort inom kort, drottningen blev knäpp och rakade bort sitt hår i en frisörsalong, hon blev knäpp och gick bort även hon.

 

 

Prins Lages liv förändrades totalt, men har var trots allt en prins. Han påbörjade sitt sökande efter en prinsessa. Dagarna blev till veckor. Veckorna blev till månader som blev till år.

 

 

Så hittade slutligen Prins Lage sin Prinsessa. Livet som Prins Lage var åter lyckligt och solen lyste lite extra på de lyckliga tu.

 

 

Då när dagen för bröllopet kom så sken solen ännu lite mer, barnen var glada, folket var lyckligt, fåglarna kvittrade ljuvliga toner, molnen var lite extra fluffiga och korna åt och bajsade som aldrig förr.

 

 

Men de hann aldrig gifta sig. En religiös fanatiker släckte prinsessans livslåga, prinsen försökte desperat bringa henne åter till livet men alla försök var resultatslösa.

 

 

Prinsen blev förskräckt och tillslut helt knäpp, han flyttade upp i ett torn i ett slott där han försökte locka till sig prinsessor genom att snurra på spinnrockar, äta förgiftade äpplen och sova länge. Men även dessa försök var resultatslösa.

 

 

Utanför tornet levde landet han nu bodde i upp igen och precis som i hans barndoms dagar mådde folket bra och barnen var glada, folket var lyckligt, fåglarna kvittrade ljuvliga toner, molnen var lite extra fluffiga och korna åt och bajsade som aldrig förr.

 

 

Men hur glada de än var hjälpte det inte prinsen, han var så deprimerad.

 

 

Prins Lage dog efter en överdos av förgiftade äpplen i sitt torn; ensam, gammal och bitter på livet.